Archief

Tandem verkoopt 'de warmste soep' voor Music 4 Life

Tandem verkoopt 'de warmste soep' voor Music 4 Life

Geplaatst op 07-12-2019

Tandem neemt deel aan 'de warmste week' van Music 4 Life.

Op zaterdag 21 december staat #teamtandem met een soepstand op de kersthappening aan chalet ‘t zakske, van 16u tot 22u30. We verkopen er zelfgemaakte groentesoep, met groenten afkomstig van de korte keten.

De opbrengst van onze actie is volledig ten voordele van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) - SAVE vzw

Voor een #leefgraag Avelgem

Voor een #leefgraag Avelgem

Geplaatst op 03-12-2019

Op 16 december wordt in de gemeenteraad en OCMW-raad gestemd over het meerjarenplan, dat de coalitie gbA-Tandem de voorbije maanden opmaakte. Iedereen is welkom op deze gemeenteraad, om 19u30 in de raadszaal van het gemeentehuis. In dit artikel verneem je hoe onze meerjarenplanning, en de daaraan gekoppelde meerjarenbegroting tussen januari en november 2019 werd opgemaakt. We hielden o.a. rekening met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) en meerdere participatiemomenten .

Tandem start pop-up 'Triple R'

Tandem start pop-up 'Triple R'

Geplaatst op 17-08-2019

Triple R is een ecologisch, sociaal en ethisch project van Tandem, dat werd voorgesteld in de zomer van 2019. Kortweg gezegd is Triple R een pop-up ruilwinkel voor kinderkledij. De drie R'en staan voor re-duce, re-use en re-cycle. Kinderen groeien immers snel uit hun kleren en vaak worden dingen weggegooid die eigenlijk nog makkelijk een tweede leven kunnen hebben. Op deze manier wil Tandem de afvalberg verkleinen én mensen helpen om makkelijker én gratis aan tweedehandskleding te komen. Vanaf 2020 zal de pop-up ruilwinkel geregeld opduiken in Avelgem.

Eén week na de verkiezingen...

Eén week na de verkiezingen...

Geplaatst op 23-10-2018

Tandem blikt tevreden terug op de lokale verkiezingen van zondag 14 oktober 2018. Avelgem werd dan wel grotendeels overspoeld door 'tsunami Lut’ en haar lijst GBAvelgem, maar lijst Tandem bleef als enige andere lijst fier overeind. Meer nog, we boekten t.o.v. de sp.a-lijst van 2012 meer dan 4.1% winst! Onze dank gaat dan ook uit naar de 1897 inwoners (27.2%) die voor ons stemden en ons zo die belangrijke extra zetel in de gemeenteraad bezorgden. 

Oranje meetpunt in centrum Avelgem doet (fijn) stof waaien

Oranje meetpunt in centrum Avelgem doet (fijn) stof waaien

Geplaatst op 09-10-2018

Tandem deed in mei mee met CurieuzeNeuzen, het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit op heden in Vlaanderen. Zoals we vreesden, is de luchtkwaliteit in centrum Avelgem (Doorniksesteenweg) allesbehalve in orde. Ons eigen meetpunt toonde dit ook aan. We kregen als enig meetpunt in Avelgem de score van 'ondermaats'. Twee andere meetpunten in de nabijheid op de Doorniksesteenweg en één meetpunt in het begin van de Driesstraat haalden een score ‘gewoon’. Maar ‘gewoon’ is in deze niet goed genoeg.

Hoe moet ik stemmen?

Hoe moet ik stemmen?

Geplaatst op 24-09-2018

Om de zes jaar vinden er op de tweede zondag van oktober GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN plaats. In 2018 zal dat dus op 14 oktober 2018 zijn. Elke Belg vanaf 18 jaar gaat op die dag een stem uitbrengen in de gemeente waar hij of zij woont. 

De eerste keer dat je moet stemmen? Of wil je nog even een opfrissing hoe je geldig stemt? Bekijk dan zeker het filmpje. En vergeet niet dat we met lijst Tandem lijstnummer 7 hebben gekregen.

Ontvang jij al onze nieuwsbrief?

Ontvang jij al onze nieuwsbrief?

Geplaatst op 12-09-2018

Online communicatie is belangrijk geworden. Tandem zet dan ook stevig in op een flink uit de kluiten gewassen website en een levendige facebook-pagina. Wie nog meer informatie wenst, kan zich ook abonneren op onze nieuwsbrief.

Tandem tekent Stemmen 2018

Tandem tekent Stemmen 2018

Geplaatst op 29-08-2018


Ta
ndem Avelgem neemt de eisen van 'Stemmen 2018' ter harte en wil zich ten volle inzetten opdat deze campagne zou slagen. We dromen immers van een leefgraag Avelgem waar iedereen kansen aangeboden krijgt ongeacht sekse, geaardheid, leeftijd, afkomst, ... En om onze droom te realiseren willen we samen met alle betrokkenen tijdens de komende legislatuur meewerken aan de verbetering van de situatie van holebi’s en transgenders in Avelgem. 

Vandaar dat we heel trots kunnen aankondigen dat we met Tandem, samen met reeds meer dan honderdtachtig partijen en bewegingen, deze campagne ondertekend hebben.

Dit is #teamtandem

Dit is #teamtandem

Geplaatst op 28-08-2018

Net voor het zomerverlof stelden we onze 21 kandidaten in tandem reeds voor via de sociale media. Meer informatie over al onze kandidaten vind je onder de rubriek #teamtandem. We geven je alvast dit handige overzicht, waar je in één oogopslag alle namen en plaatsen van onze kandidaten kan terugvinden.

Na de komkommertijd, de pret?

Na de komkommertijd, de pret?

Geplaatst op 02-08-2018

Tandem gaat voor meer pret in Avelgem. Hoezo pret? Wel dat is al wat maakt dat je je goed voelt waar je woont en leeft, dat je met alle zintuigen kan genieten van je woonplaats en leefomgeving. Zo’n beleving maakt mensen gelukkiger.

Maar hoe kunnen we die pretfactor verhogen? Door te zorgen dat privé en publieke gebouwen niet alleen comfortabel en functioneel zijn, maar ook aangenaam ogen, 
in harmonie met de omgeving. Door de schaarse open ruimte groener te maken, met hier en daar een waterpartij. Door vergroening van gevels en daken. Door voldoende schaduwpartijen te voorzien...

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!