Archief

Op 27 maart ruimen we opnieuw zwerfvuil. Help je mee?

Op 27 maart ruimen we opnieuw zwerfvuil. Help je mee?

Geplaatst op 12-03-2021

Zwerfvuil blijft een heuse plaag. Ook sluikstorten zijn schering en inslag. Deze onaangename fenomenen zijn er in corononatijden zeker niet kleiner op geworden. Vandaar dat we met Tandem bewust kiezen om dit jaar toch een grote opruimactie te doen tijdens de 'grote lenteschoonmaak', ook al zal dit gebeuren in een ander opzet omwille van de coronapandemie. We werken hiervoor opnieuw samen met afvalintercommunale IMOG, de gemeente Avelgem en de lokale Mooimakers. Niet voor ons plezier, maar gewoon omdat het nodig is!

De 'zwerfvuilactie' is intussen aan de zesde editie toe. Of eigenlijk pas de 5de, want vorig jaar werd de grote opruimactie van Tandem Avelgem op het laatste moment geannuleerd omwille van de toen geldende coronamaatregelen. Dit jaar gaat de actie wel degelijk door, zij het in een aangepast, coronaveilig formaat.

Is ook jouw tuin jachtterrein?

Is ook jouw tuin jachtterrein?

Geplaatst op 01-11-2020

Om met het geweer te mogen jagen in Vlaanderen, moeten jagers een jachtplan indienen waaruit blijkt dat ze over ten minste 40 ha aaneengesloten terrein beschikken. Heel wat jagers kleuren gronden in, zonder dat zij hiervoor van de betrokken eigenaar toestemming kregen. Dat bleek uit onderzoek van Vogelbescherming Vlaanderen in 2018.

Tandem wil hieraan een halt toeroepen in Avelgem. Voor het tweede jachtseizoen op rij helpen wij eigenaars hun jachtrechten terug te claimen.


Triple R verdeelt gratis winterjassen

Triple R verdeelt gratis winterjassen

Geplaatst op 25-10-2020

Triple R, de pop-up ruilwinkel van Tandem, kreeg een zestigtal winterjassen geschonken, nadat sp.a Avelgem een inzamelactie hield op de Avelgemse zaterdagmarkt op 17 oktober, de verzetdag tegen armoede.

Via hun klantenbestand en contacten zullen ze deze jassen vanaf november gratis aanbieden aan mensen die ze kunnen gebruiken in deze barre tijden. 

Tandem zet nu ook in op groepsaankopen Samen Sterker

Tandem zet nu ook in op groepsaankopen Samen Sterker

Geplaatst op 27-09-2020

Samen Sterker is een co√∂peratieve, die gebruik maakt van de kracht van de groep om groepsaankopen te organiseren en mensen zo helpt om zeer voordelig producten en diensten aan te schaffen, die voor een maatschappelijke meerwaarde zorgen. Daarmee proberen ze structurele, vaste kosten voor gezinnen te verlagen. 

Triple R start de zomereditie !

Triple R start de zomereditie !

Geplaatst op 12-05-2020

Op zaterdag 16 mei 2020 start voor de tweede keer de pop-up winkel Triple R. De ruilwinkel voor kinderkledij kende een succesvolle eerste pop-up deze winter. Door de corona-maatregelen wordt er bij deze editie enkel op afspraak gewerkt en treffen we extra maatregelen. De winkel bevindt zich deze keer in de Doorniksesteenweg 66, boven Bond Moyson.

Wat Triple R juist is, waar en wanneer de pop-up winkel doorgaat, hoe het werkt en hoe je kan helpen bij dit project, lees je hier.

Schepen Erik Vandereecken stopt politieke loopbaan

Schepen Erik Vandereecken stopt politieke loopbaan

Geplaatst op 06-05-2020

Op donderdag 30 april liet Avelgems klimaatschepen Erik Vandereecken per schrijven aan de gemeenteraadsvoorzitter weten dat hij per direct stopt als schepen en gemeenteraadslid, dit om privéredenen.

Erik werd in oktober 2018 verkozen op de lijst Tandem met 496 voorkeurstemmen en nam na de coalitievorming met gbA-Gemeentebelangen vanaf 2019 de taak op zich van schepen van klimaat, natuur, milieu, energietransitie en dierenwelzijn. Voorheen was Erik een gekende, Avelgemse huisarts.

21/03/2020 - de grote 'lenteschoonmaak' UITGESTELD

21/03/2020 - de grote 'lenteschoonmaak' UITGESTELD

Geplaatst op 02-03-2020

Bij de start van de lente mobiliseren curieus Avelgem en Tandem Avelgem vrijwilligers en de Mooimakers om samen een voormiddag lang grote stukken van Avelgem en deelgemeenten te ontdoen van zwerfvuil.

We werken in 4 of 5 deelgroepen en verzamelen om 8u45 op het D. Vermandereplein. Elke groep heeft een verantwoordelijke mee vanuit de organisatie. Voor de groep met de kinderen is een verkeersluw, korter parcours voorzien. Einde op de verzamelplaats om 12u30 met aansluitend een lekker warm maal voor wie zich vooraf inschreef. Onderweg is er koffie met gebak.

Nieuwjaarsdrink #teamtandem 02/02/2020

Nieuwjaarsdrink #teamtandem 02/02/2020

Geplaatst op 17-01-2020

Tandem Avelgem bestaat binnenkort 2 jaar. En dat vieren we uitgebreid op zondag 2 februari 2020 met een feestje en een nieuwjaarsdrink in GC Spikkerelle van 11u tot 14u! Kom langs, praat met ons, luister naar onze plannen met Avelgem, drink of eet gratis iets, neem een leuke foto met vrienden en laat je kinderen spelen in de kinderhoek of een animatiefilm kijken.

Samen klinken we op een leefgraag Avelgem!!

Pop-up 'Triple R' gaat van start op 15 februari 2020

Pop-up 'Triple R' gaat van start op 15 februari 2020

Geplaatst op 28-12-2019

Op zaterdag 15 februari 2020 gaat de pop-up winkel Triple R definitief van start in @Bothino. De ruilwinkel voor kinderkledij werd eerder voorgesteld tijdens La Braderie in de zomer van 2019. Voor elke seizoenswisseling zal de winkel van woensdag tot en met zaterdag enkele uren open zijn.

Wat Triple R juist is, waar en wanneer de pop-up winkel doorgaat, hoe het werkt en hoe je kan helpen bij dit project, lees je hier.

Meerjarenplan 2020-2025: waar liggen de klemtonen?

Meerjarenplan 2020-2025: waar liggen de klemtonen?

Geplaatst op 17-12-2019

Het voorbije jaar werd door de coalitie gbA-Tandem hard gewerkt aan de opmaak van het meerjarenplanning 2020-2025. Als lokale beleidspartij is Tandem zeer tevreden met dit beleidsplan voor Avelgem. Maar liefst 23 van onze 25 basisdoelstellingen, waarmee we in 2018 naar de kiezer trokken, zijn immers opgenomen in dat meerjarenplan.

In deze longread geven we graag een overzicht van de belangrijkste zaken.

eerste vorige 1 laatste
Archief
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!