Op 27 maart ruimen we opnieuw zwerfvuil. Help je mee?

Zwerfvuil blijft een heuse plaag. Ook sluikstorten zijn schering en inslag. Deze onaangename fenomenen zijn er in corononatijden zeker niet kleiner op geworden. Vandaar dat we met Tandem bewust kiezen om dit jaar toch een grote opruimactie te doen tijdens de 'grote lenteschoonmaak', ook al zal dit gebeuren in een ander opzet omwille van de coronapandemie. We werken hiervoor opnieuw samen met afvalintercommunale IMOG, de gemeente Avelgem en de lokale Mooimakers. Niet voor ons plezier, maar gewoon omdat het nodig is!

De 'zwerfvuilactie' is intussen aan de zesde editie toe. Of eigenlijk pas de 5de, want vorig jaar werd de grote opruimactie van Tandem Avelgem op het laatste moment geannuleerd omwille van de toen geldende coronamaatregelen. Dit jaar gaat de actie wel degelijk door, zij het in een aangepast, coronaveilig formaat.

Elke vrijwilliger zal gevraagd worden vooral in de eigen buurt op te ruimen, en dat enkel binnen de familiebubbel. We vragen dan ook aan alle deelnemers om tegen woensdag 24 maart zich aan te melden met eventuele familieleden en de straten of buurt door te geven die men zal opruimen op zaterdag 27 maart tussen 8u en 16u. Ook de locatie waar het afval zal verzameld worden dient op voorhand te worden opgegeven.

Wie zich inschrijft, zal op vrijdag 26 maart het werkmateriaal krijgen: zakken, handschoenen, grijptang en een infofiche. 

De zaterdagnamiddag zal dan een mobiel team van Tandem het zwerfvuil ophalen en verzamelen in de containers die opgesteld staan op het Daniel Vermandereplein. Ook het resterende materiaal wordt terug meegenomen.

De laatste twee edities die konden doorgaan, zorgden telkens voor een inzameling van meer dan 500kg zwerfvuil.

Wie een handje wil toesteken, neemt best contact met ons via info@tandem-avelgem.be 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!