Wat we zelf doen, doen we beter

Wanneer een gemeente uitgaven doet, moet het vanzelfsprekend zijn dat de verhouding prijs-kwaliteit de leidraad is. Hiervoor zijn de gemeentelijke medewerkers van cruciaal belang. Een goed personeelsbeleid zorgt voor tevreden medewerkers. Tevreden medewerkers zorgen voor de beste dienstverlening.

We verwachten veel van onze gemeente. De waaier van diensten die we verwachten is groot. Soms te groot voor onze kleine gemeente. Willen we blijven leven in een kleine gemeente, waar het bestuur en de diensten dicht bij de mensen staan? Willen we toch de hele waaier aan diensten aanbieden zoals in een grote stad? Het moet geen tegenspraak zijn.  

Tandem pleit voor een permanente afweging van wat er best geregeld wordt op welk beleidsniveau.  Soms is dit gemeentelijk, soms intergemeentelijk. Vandaag werkt onze gemeente al samen met andere gemeenten voor de uitbouw van kwaliteitsvolle diensten. Voor streekontwikkeling met Leiedal, op sociaal vlak met W13, voor de politiediensten met de MIRA-zone, voor het afvalstoffenbeheer met IMOG, voor toerisme met Toerisme Leiestreek.

Samenwerken geeft ons een schaalvoordeel dat we met onze kleine gemeente niet hebben. Op die manier kunnen we samen met de andere gemeenten betere specialisten aanwerven om nog betere service te leveren. 

Tandem wil de autonomie van Avelgem behouden waar het kan, maar tevens intergemeentelijk samenwerken waar het moet.

Vanuit onze visie is een fusieronde met andere gemeenten dan ook niet aan de orde.


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!