Meer paars op straat

Een wijkagent in het straatbeeld! Voor velen is dit een beeld dat vervaagd is. Nochtans geeft meer blauw op straat een groter gevoel van veiligheid. De wijkagent met zijn zintuigelijke waarnemingen als sterke arm der wet, die misdaad bestrijdt of voorkomt. Het zou fijn zijn om dit beeld op te waarderen. Tandem gaat voor meer paars op straat.

Tandem maakt van onze vroegere wijkagent een moderne dorpswachter die oog en oor heeft voor alle noden van onze burgers. Hij/Zij is de combinatie van een gemeenschapswachter en een buurtwerker. Hij/Zij is het extra paar ogen dat ziet waar er iets ontbreekt, hoort waar er iets mankeert. Hij/Zij heeft tijd om een praatje te maken, kijvende buren te verzoenen, een irriterende losse stoeptegel te signaleren aan de technische dienst, die hoort waar mensen het moeilijk hebben, waar eenzaamheid het leven ongezond maakt….

Onze dorpswachter moet weer een echte volksmens zijn: voor en tussen de mensen. Hij/Zij kent de bewoners in onze gemeente en is voor iedereen aanspreekbaar.

Als actieve buurtwerker kent de dorpswachter de pijnpunten van veiligheid en is goed opgeleid om snel en efficiënt te detecteren waar verbeteringen nodig zijn op het vlak van veiligheid of verkeersinfrastructuur. 

Onze veiligheid wordt breed ingevuld. Niet alleen ons beveiligen tegen inbraak, diefstal, fysiek geweld…. maar tegen elke inbreuk op de bescherming van een warme samenleving. Veilig voel je je in je buurt als je buur geen vreemde is voor jou. Veilig voel je je als het overal proper is. Veilig voel je je als iedereen hoffelijk is in het verkeer. Veilig voel je je …. 

Kortom,Tandem steekt de ouderwetse sociale controle in een 21-eeuws kleedje, om problemen preventief te voorkomen en een eerste aanzet te geven om ze op te lossen en de sociale cohesie in een straat, buurt of in de samenleving te bevorderen.


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!