Geef de laatste rustplaats een tweede leven

We hebben allemaal een afspraak die we zo lang en zo gezond mogelijk willen uitstellen. Helaas, afstellen kunnen we niet. Het afscheid van het leven komt er ... vroeg of laat. 

Afscheid nemen doet elk op zijn manier. Die manier evolueert voortdurend. Afscheidsplechtigheden krijgen steeds meer een persoonlijke tint. Geliefde muziek, afscheidswoorden van kinderen en kleinkinderen…. Afscheidsplechtigheden met of zonder religieuze rites. Afscheid in de kerk of toch maar bij het plaatselijke funerarium. En nog een laatste moment, een laatste woordje op het kerkhof. Het kerkhof dat steeds meer een begraafplaats wordt...  Alhoewel. Crematies komen steeds meer in de plaats van begrafenissen. In Avelgem laten zich sinds 2016 meer mensen cremeren dan er zich laten begraven.

Voor Tandem dient een gemeente de nodige faciliteiten aan te bieden om het laatste afscheid op een vlotte, waardige en serene manier te laten verlopen.


Begraafplaatsen worden dus steeds meer …. een laatste rustplaats, een plaats om afscheid te nemen, een plaats om ingetogen stil te staan bij dierbare overledenen. Tandem wil een groene, goed onderhouden en toch vlot bereikbare begraafplaats creëren die de serene sfeer waarborgt waarin we waardig afscheid kunnen nemen van onze dierbaren en geliefden. Maar het mag meer zijn: een overdekte plaats om droog het afscheid te beleven, een levensboom waarvan de bladeren ritselen in de wind, een groene inkadering met enkele zitbankjes om in alle rust in gedachten samen te zijn met je dierbare, een verhard centraal pad voor ouderen en mensen met een beperking,  naamplaatjes bij de uitstrooiweide, ... 

Voor zover het in die omstandigheden kan, wil Tandem zich inzetten om van elke begraafplaats in Avelgem een gezelliger plekje, een sfeervol plaatsje te maken om er terug te komen en goede herinneringen op te halen.


  Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!