Meedoen is belangrijker dan winnen

“Mens sana in corpore sano”, ofwel “Een gezonde geest in een gezond lichaam”. Voor Tandem staat gezondheid centraal. Met een goede geestelijke gezondheid vorm je immers een sterke schakel in een warme samenleving. Eind 19de eeuw streed de arbeidersbeweging voor de 8-uren werkdag. 8 uur werken, 8 uur rusten en 8 uur ontspanning.  Toen al hét principe voor een gezond evenwicht in een mensenleven.

Vandaag wordt het ontspanningsgedeelte vaak ingevuld met een inspanningsgedeelte. De vrije tijd wordt ingevuld met fysieke sportinspanningen. Tandem vindt het belangrijker om zo veel mogelijk mensen aan het bewegen en sporten te krijgen, eerder dan persé topsporters te willen opleiden. Sporten en bewegen is immers gezond, topsport is dat vaak niet. Wandelen, lopen, zwemmen, duiken, duatlon, triatlon, tennissen, karate …  of in groep voetballen, basketten, volleyballen, boccia… de héle waaier,  allemaal in onze sportieve gemeente. Dat vraagt inspanningen van een gemeente.

Tandem wil elk van deze sportgroepen in goede omstandigheden hun sport laten beoefenen. Maar koken kost geld. Dus niet allemaal tegelijkertijd, niet allemaal meteen. De grootste gemene deler krijgt voorrang.

En die grootste gemene deler is de sportsite. Sporthal ‘Ter Muncken’ is 25 jaar jong. Deze jonge dame verdient meer dan een esthetische opkapbeurt, een renovatie dringt zich op. Dit is een investering om zo veel mogelijk mensen zo goed mogelijk aan zoveel mogelijk verschillende soorten sport te laten doen.


Sportclubs vervullen een belangrijke sociale taak: een goede opleiding van de jeugd, technisch, fysiek, tactisch maar ook en vooral samenspelen, samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. Een overwinning nastreven …. Op sportieve en faire wijze: dat verdient de gemeentelijke ondersteuning. 


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!